برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 3 میانگین: 4.7]
به دلیل عدم رعایت استاندارد های ذیل ارائه موتورهای دوگانه سوز از سوی شرکت ریان پیشرو مورد تائید نمی
باشد.
- سیستم خنک کننده موتور های گاز سوز بر اساس پمپ های آب طراحی شده که فقط بر پایه گاز می باشند.
- جنس قطعات موتور های گاز سوز با آلیاژ دقیق تری نسبت به دیزل ساخته شده و همین امر باعث از بین رفتن قطعات در موتور های دو گانه سوز می کردد.
- دو گانه سوز کردن این دستگاه فقط در ایران بدون رعایت معیار های کمپانی سازنده دستگاه طراحی و به صورت غیر استاندارد می باشد.
- جنس میل لنگ موتورهای دوگانه سوز باید از آلیاژ استیل حرارت دیده و سخت شده باشد و یک لایه آلیاژ آلومینیوم آلیاژی می باشد.
- برای طراحی موتور های دوگانه سوز میل بادامک باید از استیل آلیاژی و سخت شده توسط روش القایی ساخته شده باشد که با شرایط دوگانه سوز بودن هم سویی ندارد.
- نحوه رینگ گذاری موتور های دیزلی با گاز سوز متفاوت می باشد که این امر باعث می شود دوگانه سوز بودن این دستگاه ها مورد تائید کمپانی سازنده قرار نگیرد.
- سیستم توربوشارژ در موتور های دو گانه سوز دارای بازدهی کمی می باشد.
- موتور های دوگانه سوز در اثر ترکیب سوخت های دو گانه سوز در هیج شرایطی یکسان نمیباشد و این دستگاه در زیر بار دچار مشکل می شود.
- سوخت در موتور های گاز سوز توسط CPU کنترل می گردد ولی در موتور های دیزلی به صورت مکانیکی و بر اساس بارگرفته شده توسط گاورنر می باشد.
- موتورهای گاز سوز باید دارای تهویه مختص به خود بوده ولی موتور های دیزل از این امر مستثنی می باشد.
- شرایط محیطی (ارتفاع از سطح دریا ، درجه حرارت ، دما و… ) تاثیر مستقیمی بر کارکرد موتور های گاز سوز دارد ولی در موتور های دیزلی دارای تاثیر کمتری است.
- سنسور های حفاظتی و کنترلی در موتور های دیزل و گاز سوز متفاوت می باشد.
- پارامتر های اساسی سوخت های گازی در ایران رعایت نمی شود.
- شمارگان متان در گاز مصرفی ایران استاندارد نمی باشد.
- کمترین مقدار مجاز شمارگان متان بایستی در برگه تراز دمایی هر موتور مشخص گردد و دارای مقدار متفاوتی می باشد.
- ترکیبات سولفوریک در حال حاضر در گاز مصرفی ایران وجود دارد. ( H2S ) یکی از ترکیبات خورنده ای است که در اثر فعل و انفعالات تجزیه مواد آلی در گاز به وجود آمده و این ماده به قسمت های فلزی موتور که مس هم باشد حمله می کند و بازده و طول عمر آنها را میکاهد و روغن روان کاری را دچار فرسایش می کند و باعث کاهش طول عمر روغن می گردد و همچنین این ماده به سیستم توربوشارژ صدا خفه کن و لوله کشی اگزوز حمله می برد.
- در ایران تبدیل موتور های دیزل به دوگانه سوز یکی از پر هزینه ترین راه کارها برای حل مشکل دیزل می باشد و این روش در ماشین آلات دیزلی از سوی کمپانی های سازنده مورد توجه قرار نگرفته است.
مشکلات موتور های دو گانه سوز به طور کلی :
کاهش طول عمر دستگاه و قطعات و کاهش راندمان موتور ، افت توان خروجی موتور به دلیل عدم احتراق کامل و
موثر سوخت در سیلندر و به دلیل کامل نسوختن گاز که منجر به انتشار اکسیدهای نیتروژن می شود.